Dag Datum Workshop Omschrijving Kosten
Zaterdag 10:00 uur t/m dinsdag 16:00 uur 5 juli t/m 8 juli 2014 Masterclass Ralf Heynen Deze masterclass wordt begeleid door Ralf Heynen en is gericht op portretschilderen. Ralf Heynen is een zeer gewaardeerd en gepassioneerd kunstschilder. Deze masterclass is ook weer zeer intensief. Je werkt met olieverf. Je maakt 1 of 2 schilderijen vanaf een meegebrachte foto op A4. De masterclass is verdeeld over 4 dagen. Er wordt vanuit gegaan dat de student al enige jaren schilderervaring heeft en graag een verdieping wil in het portretschilderen. 
Inschrijven via de Webshop
Euro 500,- Inclusief koffie/thee fris en lunch. Exclusief materialen
4 dinsdagen van 10:00 tot 15:00 uur 2, 9, 16 en 23 september 2014 Masterclass Jennie Smallenbroek - Zeegezicht Tijdens deze masterclass van 4 dagen wordt je begeleid door Jennie Smallenbroek. Je maakt een zeegezicht met olieverf van minimaal 80x120cm. Na deze vijf dagen is je schilderij voltooid. Je leert lucht en wolken te schilderen en tevens zee met golven en strand. Deze masterclass is voor zowel de beginnende als gevorderde schilder.
Inschrijven via de Webshop
Euro 375,- Inclusief koffie/thee. Exclusief materialen en lunch
Zaterdag 10:00 t/m dinsdag 16:00 uur 27 september t/m 30 september 2014  Masterclass Cornelis Le Mair
Deze masterclas wordt geleid door Cornelis Le Mair en is bedoeld om aankomende schilders wegwijs te maken in het ambachtelijke procedé van het schilderen met olieverf zoals deze kundigheid zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Om deze methode doelmatig te onderwijzen, zal Cornelis Le Mair zijn werkwijze demonstreren door het maken van een compleet olieverfschilderij. 
Zelf ga je uiteraard ook aan de slag met een eigen werk.  Daarbij zal jouw leermeester je graag van dienst zijn met zijn professionele advies. De keuze van het onderwerp is een stilleven of portret, al geeft de aard van de cursus geen ruimte voor "vrije expressie" en andere modernistische fantasma's, zoals de leermeester dit noemt. De klassieke schilderkunst mag echter geen belemmering betekenen voor uw kunstzinnige ontplooiing. Integendeel dient het traditionele ambacht een middel te zijn om jouw beeldende talenten luisterrijk gestalte te geven. Verwacht echter niet al meteen meesterwerken te kunnen maken. Daarvoor is de materie te complex en te uitgebreid. Schep zoveel mogelijk plezier in het schilderen zelf en onderga de fascinatie van het traditionele schilderambacht.

Inschrijven via de Webshop
Euro 500,- inclusief koffie/thee fris en lunch. Exclusief materialen
Zaterdag 10:00 t/m 16:00 dinsdag 1 november t/m 4 november 2014  Masterclass Jennie Smallenbroek Deze masterclass wordt begeleid door Jennie Smallenbroek en is gericht op het schilderen van stillevens en portretten van mensen en dieren. Jennie Smallenbroek is een gepassioneerd kunstschilder en docent. Deze masterclass is dan ook zeer intensief. Je werkt met alkydolieverf en liquin en een acrylonderschildering. Je maakt een stilleven naar de werkelijkheid of een portret van een mens of dier vanaf een foto geprint op A4. De masterclass is verdeeld over 4 dagen. Er wordt vanuit gegaan dat de student al enige jaren schilderervaring heeft en toe is aan een volgende stap in de ontwikkeling in de schilderkunst in de klassieke technieken. Inschrijven via de Webshop Euro 500,0 inclusief koffie/thee fris en lunch. Exclusief materialen
Vrijdagavond 19:00 t/m Zondag 16:00 September 2015 Masterclass Sam Drukker Deze masterclass wordt begeleid door Sam Drukker en is gericht op authenticiteit. Sam Drukker is een begenadigd en gepassioneerd spreker en docent. Deze masterclass is dan ook zeer intensief. Je werkt met materialen waarmee je gewend bent te werken. Je maakt 4 studies van verschillende modellen. De masterclass is verdeeld over 5 dagdelen: Vrijdagavond: Theorie, kunstbeschouwing en bespreking van het meegebrachte werk Zaterdag: Compositie en Tonaliteit. Zondag: Kleur en Authenticiteit. Er wordt vanuit gegaan dat de student al enige jaren schilderervaring heeft en toe is aan een volgende stap in de ontwikkeling van zijn of haar authenticiteit. Op de laatste dag is er een gezamenlijke evaluatie en deze wordt afgesloten met een borrel.
Euro 375,- inclusief koffie/thee en lunch. Exclusief materialen