Scroll naar beneden om alle informatie over de Masterclasses te lezen>>

19 t/m 22 september 2015 - Masterclass Model en water - Ralf Heynen
10 t/m 12 oktober 2015 - Masterclass Stilleven en portret - Cornelis Le Mair
16 t/m 18 januari 2016 - Masterclass "de ziel in het portret" - Svetlana Scholtmeijer-Tartakovska
26 t/m 29 maart 2016 - Masterclass fotorealistisch schilderen - Jennie Smallenbroek

Omschrijving
Masterclass portret - Ralf Heynen

Datum: Zaterdag 19 t/m 22 september 2015 van 10:00 tot 16:00 uur.

Deze masterclass van 4 dagen wordt je begeleid door Ralf Heynen, en is gericht op portretschilderen. In deze workshop leren studenten portretten schilderen van een foto, en zullen zij persoonlijke instructie en kritieken ontvangen. Ralf Heynen zal de studenten de vele facetten van het portretschilderen leren, met inbegrip van hoofd structuur, anatomie, ontwerp, waarde, kleur, randen en penseelstreek techniek. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het begrip van licht en schaduw, en hoe ze worden gebruikt voor het maken van een levensecht en dramatisch portret. Bovendien, zal Ralf Heynen zijn technieken en de benadering van het schilderij demonstreren voor de hele klas tussen de lessen door. Studenten kunnen kijken naar het proces vanaf het begin, en vragen stellen tijdens de demonstratie. Alle niveaus zijn welkom, beginner tot gevorderd.

Inschrijven via de
Webshop

Classic Art Atelier heeft een speciaal tarief voor deelnemers van de masterclass bij Logement Swaenenvecht in Oud-Zuilen, wat zich bevindt op 5 km van het atelier.
http://www.swaenen-vecht.nl/nl indien u boekt onder vermelding van Classic Art Atelier.
  • Prijs: 500.00 Euro. (de kosten van de materialen zijn niet inbegrepen in deze prijs. Een lijst van de materialen zal uiterlijk twee weken voor aanvang worden verstrekt).
  • De prijs dekt een 4 daagse masterclass. De masterclass omvat 24 uur van volledige instructie, samen met demonstraties.
  • Inclusief koffie/thee en lunch


Masterclass portret of stilleven - Cornelis Le Mair - Datum: 10 t/m 12 oktober 2015

Deze masterclass van 3 dagen wordt je begeleid door Cornelis Le Mair en is gericht op portret-, en stillevens schilderen. In deze masterclass leren studenten portretten schilderen van een foto en zullen zij persoonlijke instructie en kritieken ontvangen. Cornelis Le Mair zal de studenten vele facetten van het portret-, en stilleven schilderen leren, met ingebegrip van hoofd structuur, anatomie, ontwerp, waarde, kleur, randen en penseelstreek techniek. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het begrip van licht en schaduw en hoe ze worden gebruikt voor het maken van een levensecht en dramatisch portret of stilleven. Bovendien zal Cornelis Le Mair zijn technieken en de benadering van het schilderij demonstreren voor de hele klas tussen de lessen door. Studenten kunnen kijken naar het proces vanaf het begin en vragen stellen tijdens de demonstratie. Alle niveaus zijn welkom, beginner tot gevorderd.

Inschrijven via de Webshop

  • Prijs: 375.00 Euro. (de kosten van de materialen zijn niet inbegrepen in deze prijs. Een lijst van de materialen zal uiterlijk twee weken voor aanvang worden verstrekt).
  • De prijs dekt een 3 daagse masterclass. De masterclass omvat 18 uur van volledige instructie, samen met demonstraties.
  • Inclusief koffie/thee en lunch


Masterclass "de ziel in het portret"- Svetlana Scholtmeijer-Tartakovska- Datum: 16 t/m 18 januari 2016

Deze masterclass van 3 dagen wordt je begeleid door Svetlana Scholtmeijer-Tartakovska en is gericht op het schilderen van de ziel in het portret. In deze masterclass leren studenten portretten schilderen van een foto en zullen zij persoonlijke instructie en kritieken ontvangen. Svetlana zal de studenten vele facetten van het model- en portretschilderen leren, met ingebegrip van hoofd structuur, anatomie, ontwerp, waarde, kleur, randen en penseelstreek techniek. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het begrip van licht en schaduw en hoe ze worden gebruikt voor het maken van een levensecht en dramatisch portret of stilleven. Bovendien zal Svetlana haar technieken en de benadering van het schilderij demonstreren voor de hele klas tussen de lessen door. Studenten kunnen kijken naar het proces vanaf het begin en vragen stellen tijdens de demonstratie. 

Inschrijven via de Webshop

Prijs: 425.00 Euro. (de kosten van de materialen zijn niet inbegrepen in deze prijs. Een lijst van de materialen zal uiterlijk twee weken voor aanvang worden verstrekt).

  • De prijs dekt een 3 daagse masterclass. De masterclass omvat 18 uur van volledige instructie, samen met demonstraties.
  • Inclusief koffie/thee en lunch
 Afbeelding invoegen    

Masterclass fotorealistisch schilderen - Jennie Smallenbroek - Datum: 26 t/m 29 maart 2016

Deze masterclass van 4 dagen wordt je begeleid door Jennie Smallenbroek en is gericht op het fotorealistisch schilderen van een dier. In deze masterclass wordt door er een foto van een kikker als voorbeeld gebruikt.
Jennie zal de studenten vele facetten van het fotorealistisch schilderen leren, Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het begrip van toonwaarde en kleurtonen en hoe ze worden gebruikt voor het maken van een levensecht dierenportret. Bovendien zal Jennie haar technieken in een stapsgewijze demonstratie tonen. Studenten kunnen kijken naar het proces vanaf het begin en vragen stellen tijdens de demonstratie. Daarnaast worden de studenten individueel door Jennie begeleid om uiteindelijk het gehele proces succesvol te voltooien.

Inschrijven via de Webshop

Prijs: 500.00 Euro. (de kosten van de materialen zijn niet inbegrepen in deze prijs. Een lijst van de materialen zal uiterlijk twee weken voor aanvang worden verstrekt).

  • De prijs dekt een 4 daagse masterclass. De masterclass omvat 24 uur van volledige instructie, samen met demonstraties.
  • Inclusief koffie/thee en lunch